25 Nisan 2007 Çarşamba

Kısır


İçindekiler :
2 su bardağı ince bulgur
2.5 su bardağı sıcak su
İstenilen Miktarda :
Taze soğan
Kornişon turşu (salatalık turşusu)
Yeşil biber
Maydanoz
Sarımsak (varsa tazesi)
Kırmızı pul biber
Kuru nane (varsa yeşili)
Karabiber
Kekik
Zeytin yağı
Tuz
Biber salçası (Ben acılı kullandım)
Limon / Nar ekşisi

Yapılışı:
Bulgurun üstüne tuzu serptikten sonra sıcak suyu ekleyip ağzını kapatarak dinlenmeye bırakıyorum. Küçük bir tencereye koyduğum zeytin yağını ateşe alıyorum içine doğradığım yeşil biberleri ekleyip 1-2dk bekledikten sonra salçayı koyup karıştırıyorum. Kabarmış olan bulgurun üzerine yağ salça karışımını döküp daha sonra kuru nane,pul biber ,kekik,nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip güzelce karıştırıyorum. Son olarak doğradığım turşu ve diğer yeşillikleri ekliyorum. Sıcak çayın yanında marula sararak afiyetle yiyoruz. :)

24 Nisan 2007 Salı

Aşçı Şapkası




Teyzoşumun gönderdiği aşçı şapkamla bir iki poz vereyim dedim.






Görenler bu halime hayran bir gezmeye gittik bu hafta sonu süreki kızlar sıkıştırdı beni. Uzak durun yanaklarımdan yaaaa!

Kırmızı Şapkalı Oğlan


Kırmızı sana çoook yakışıyor dediler nasıl olmuşum?